Search

OSTRICH HOUSE, a place to retreat to but still be connected to city life.

Text description provided by the architects. Photos credit to Paul McCredie.



This countryside house sits atop a breezy hill with magnificent views over Wellington. The form of the house was developed to both reflect the rugged, hilltop landscape and to create a sheltered courtyard for relaxed indoor-outdoor living.



Fun fact: The roof form is exposed inside as a skillion ceiling, adding a sense of dynamics and movement to the interior spaces. It highlighted by using the OKOUME PLYWOOD on the ceiling and continuing out into generous eaves with slatted wind and sun screens to offer the protection form the elements.



Fun fact 2: The house was designed to allow for PASSIVE SOLAR gain in winter with generous eaves and slatted sunscreens of control heat gain in summer. The passive solar gain is maximized by a full plywood under skin assisting with air-tightness and with the use of a heat recovery ventilation system which allows for the house to be kept entirely closed up on cold windy days, while maintaining comfortable and healthy indoor air quality, with minimal heat loss.

Source: http://p-a.nz/ostrich-house/ldmc33qb31axnas5zmi9wd5vr1vibr

2 views

 Our design studio helps clients make wise decisions and avoid costly mistakes. Allow our designers and architectors to make your dream space a reality. 

ADDRESS

PHONES

EMAIL

  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram
  • YouTube - Grey Circle
  • RSS - Grey Circle
QUESTION? CONTACT US

SEE HOW WE WORK

FUYU-LOGO-BLACK.png